NAŠA PIVOVARJA


Adam in Eva … ne, ne, pri rojstvu Rebela sta bila Pavel in Jana.

PAVEL PILAŘ

PIVOVAR

Pavel je šel v pivovarni postopoma – tako kot Tomáš Baťa v čevljarstvu – skozi vse faze v proizvodnji piva. Začel je pri natakanju piva v tedaj aluminijaste sode. Potem je prišel višje (pravzaprav nižje – v kleti v Havlíčkovem Brodu) in postal pomivalec cistern za ležak. Prek položaja namestnika pivovarja se je povzpel na mesto »rebelskega« pivovarja. Pavel je pravi Rebel že več kot 20 let.


" Za ljubitelje zlatastega napoja rad varim priljubljena pivca na vrhunski ravni in preizkušam nove recepture."


JANA BORÁKOVÁ

NAMESTNICA PIVOVARJA

Jana je Pavlova desna roka od leta 2017.

Prvotno je želela skrbeti za živali, vendar ji je bila namenjena drugačna usoda, ko na izbrani šoli v Nitri niso odprli njene smeri. Zato je izbrala kvasno tehnologijo in iz nje leta 1996 uspešno maturirala. Iz Slovaške jo je na češko Vysočino pripeljala ljubezen. In po letu 2009 je začela skrbeti za češko pivo. Najprej v pivovarni v Chotěbořu, kjer je šla skozi faze celotne proizvodnje, bila je strokovnjakinja za filtriranje in čez tri leta si je prislužila položaj namestnice pivovarja.

Kot namestnica pivovarja ima od leta 2017 na skrbi pivo Rebel iz Havlíčkovega Broda in skrbi zanj enako dobro kot vsak pravi rejec za svojega ljubljenca.